top of page
  • Szerző képeFanni Faragó

Személyes vezetői tanácsadás


A felső vezetőknek vezetői szempontból különösen nehéz a helyzetük. Ki ad őszinte visszajelzést? Vagy ha mégis adna valaki, elhiheti a felső vezető, hogy a visszajelzés tényleg őszinte volt?

Kivel beszélheti meg a problémáit? A párjával talán, de az inkább kibeszélésre jó (ami persze egyáltalán nem lebecsülendő).

A coach segít átgondolni a dolgokat, de -jövő heti írás- tanácsot nem adhat.

És a képzés? Mire valaki ilyen beosztásba kerül, már mindent megtanul?

(Egyszer az egyik ügyfelem HR vezetője azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy ők olyan sokat fizetnek a felső vezetőknek, hogy tőlük ennyiért elvárják a vezetői tudást és készségeket.) Sajnos és természetesen ez sem igaz.


A személyes vezetői tanácsadás ezeket a problémákat oldja meg. Beszélgetéssel, akár a tanácsadást megelőző munkatársi interjúkkal vagy árnyékkénti kíséréssel tárjuk fel a helyzetet, ezt felhasználva szerzünk információkat.

Sokat segít, ha korábban képzést is tartottunk vagy egyéb tanácsadási folyamatok során szereztünk valós információt a beosztottaktól.

A személyes tanácsadónak magas szintű szervezeti és vezetési ismerettel kell rendelkeznie. Ezt felhasználva tanácsokat adunk, segítünk a bonyolultabb problémák megoldásának kidolgozásában, tanítunk, gyakoroltatunk és mindenek előtt visszajelzéseket adunk. Ezek sokszor fájnak, de segítenek két lábbal a földön maradni emberileg és szakmailag egyaránt.

Tóth Tamás


bottom of page